欢迎访问成人学历提升网站! 在线咨询网站地图

2020年成人高考高起专英语精选试题及答案(1)

来源:成人高考网2020-11-19

【导读】2020年成人高考高起专英语精选试题及答案(1),更多2020成人高考模拟试题、学历提升备考复习等信息,可以点击在线咨询。
Ⅰ. Phonetics (10 points)

Directions:

In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

1.A. club B. tomb C. comb D. climb

2.A. food B. cool C. school D. flood

3.A. town B. how C. down D. snow

4.A. each B. peach C. break D. deal

5.A. hear B. fear C. dear D. wear

6.A. receive B. friend C. field D. piece

7.A. question B. notion C. exception D. vocation

8.A. exhaust B. exercise C. exam D. exact

9.A. where B. what C. whose D. white

10.A. switch B. hatch C. character D. match

Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)

Directions:

There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

11. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.

A. just has got married B. has just married

C. was just married D. has just got married

12. Every officer and every soldier _______ obey the rules.

A. had to B. have to C. has to D. must have to

13. Rarely _______ so difficult a problem.

A. she could have faced with B. could have she faced with

C. she could have been faced with D. could she have been faced with

14. ______ a dog on the road, the car stopped.

A. Having seen B. On seeing C. The driver seeing D. Seeing

15. I asked my teacher _______.

A. what courses should I take B. should I take what courses

C. I should take what courses D. what courses I should take

16. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.

A. right away B. all at once C. all of a sudden D. all right

17. There aren’t many pandas ________ in the world today.

A. alive B. living C. lively D. lived

18. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.

A. that we use B. as we use C. as we use them D. that we use them

19. It _______ to me that he was jealous.

A. happened B. took C. occurred D. felt

20. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.

A. were heated B. must be heated C. is heated D. be heated

21. Please ______ me at the station on time.

A. meeting B. to meet C. meet D. met

22. _______ “hello”, he reached out his hand.

A. Said B. Saying C. To say D. Say

23. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.

A. attracted B. tempted C. persuaded D. tended

24. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.

A. not until…that B. after…when C. until…then D. before…that

25. Please telephone me half an hour _______.

A. in charge B. in advance C. in time D. in front

26. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.

A. are B. is C. are being D. is being

27. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.

A. refer B. suggest C. recommend D. propose

28. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.

A. reported B. reports C. has been reported D. has reported

29. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.

A. as B. so as to C. so that D. so as

30. His report on the space exploration was really ________.

A. exciting B. excited C. excitement D. excitedly

31. Your chair needs _______.

A. to repair B. repairing C. to repairing D. being repair

32. I hate to see papers _______ in pencil.

A. writing B. to write C. written D. write

33. The job made her dependent _______ her husband.

A. on B. from C. of D. to

34. This is the second time she ______ improvement on that equipment.

A. had made B. made C. is making D. has made

35. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.

A. catch B. accept C. take D. listen

36. _______determines a good meal varies from country to country.

A. What B. That C. It D. Which

37. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.

A. pleasure B. entertainment C. company D. defence

38. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.

A. us going B. we are going C. to go D. our going

39. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.

A. run away with B. run down C. run off D. run out of

40. It was in 1930 _______ he became a university student.

A. when B. that C. which D. and

41. I am very _______ to you for your help.

A. grateful B. agreeable C. pleased D. thanks

42. You _______ go now. It’s very late.

A. had rather B. prefer to C. had better D. would rather

43. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.

A. it B. this C. there D. which

44. Why not _______ me earlier?

A. to tell B. tell C. telling D. told

45. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.

A. more better B. as well as C. much better than D. more better than

46. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.

A. happened to B. led up C. resulted in D. set up

47. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.

A. similar B. equal C. compared D. corresponding

48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.

A. to eat…trying B. to eat…to trying C. eating…to try D. eating…to trying

49. I had hardly sat down _______ he stepped in.

A. when B. that C. until D. after

50. In his time he enjoyed a reputation _______.

A. as great as Mozart, if not greater than B. as great as, if not greater than, Mozart

C. as great, if not greater, as Mozart D. greater, if not as great as Mozart
 

参考答案
 

Ⅰ. Phonetics

1.A 2.D 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A

8.B 9.C 10.C

Ⅱ. Vocabulary and Structure

11.D 12.C 13.D 14.C 15.D 16.A 17.A

18.B 19.C 20.D 21.C 22.B 23.B 24.A

25.B 26.A 27.C 28.C 29.C 30.A 31.B

32.C 33.A 34.D 35.A 36.A 37.C 38.D

39.D 40.B 41.A 42.C 43.C 44.B 45.C

46.C 47.B 48.A 49.A 50.B

以上是关于2020年成人高考高起专英语精选试题及答案(1)相关内容,考生如果想获取更多关于成人高考学历的相关资讯,如2020年省成人高考网报方式、考试时间、学籍查询、备考知识、相关新闻等,敬请关注学历提升网。如果您还对报考条件或者其他问题存有疑问的话,可以联系我们的在线咨询老师。

注:详细内容及信息以各省教育招生考试院为准

转载请注明:文章转载自 学历提升网 http://www.xuexii.com.cn/

本文地址:http://www.xuexii.com.cn/cktk/gsz/553.html

招生老师,免费为您解答所有疑惑

  • Copyright 2012-2019 ICP备13021454号-4 All Rights Reserved.

    声明:本站为学历提升成考民间交流网站,最新成人高考动态请各位考生以省教育考试院、各市成考办最新通知为准。